Konopljin čaj – Ingver

Konopljin čaj  z ingverjem je eden najmočnejših rastlinskih antioksidantov. Pomaga pri zgagi, slabi prebavi in bruhanju, ter preprečuje slabost med potovanjem. Med drugim spodbuja tudi krvni obtok, pomaga pri vnetem grlu, sprošča periferno ožilje, krepi izločanje sline, pomaga pri vnetem grlu, ugodno deluje na jetra, zmanjšuje holesterol in ima antiseptične lastnosti.

Konoplja zelo pozitivno vpliva na telo, saj krepi imunski sistem ter znižuje raven holesterola in sladkorja v krvi. Na telo deluje pomirjevalno in dobro vpliva na splošno boljše počutje. Dobro vpliva na prebavo, srce in ožilje. Lajša bolečine pri revmatizmu in deluje protivnetno in proti stresno. Je antioksidant, ki ščiti telo proti bakterijam in odpravlja strupe iz telesa ter znižuje telesno težo.


Blagodejni balzam za dušo in telo

Priprava

V 1 l vrele vode damo dve čajni žlički čaja. Čaj naj tako pokrit stoji največ 15 minut.

Čaj nato pijte večkrat na dan brez sladkorja ali pa sladkajte z rjavim sladkorjem in dodajte sok stisnjene limone. Tako pripravljen čaj lahko pijete večkrat na Lahko mu dodamo sladke začimbe, kot so cimet, janež, koromač, klinčki in kardamon.

Shranjevanje

Hranimo v suhem, temnem in hladnem prostoru in v zaprti embalaži.

Sestava

Cvetovi in vršički konoplje, narezan posušen ingver, limonska trava, poprova meta, limonina lupinica, pomarančna lupinica, korenika sladkornega trsa, cvetovi vrtnice.

Recepti

Ingverjev punč