Uporaba

Konopljin čaj zelo pozitivno vpliva na telo, saj krepi imunski sistem ter znižuje raven holesterola in sladkorja v krvi. Na telo deluje pomirjevalno in dobro vpliva na splošno boljše počutje. Dobro vpliva na prebavo, srce in ožilje. Lajša bolečine pri pri revmatizmu in deluje protivnetno in proti stresno. Je antioksidant, ki ščiti telo proti bakterijam in odpravlja strupe iz telesa in znižuje telesno težo.
Konopljin čaj ne povzroča omamljenosti, saj ne vsebuje psiho-aktivnih snovi.
V konopljinih cvetovih, listih in v cvetnem prahu se nahajajo kanabinoidi. To so kemijske spojine, enake proizvaja tudi človeško telo. Lastnosti kanabinoidov veliko bolj pridejo do izraza, če konopljo skuhamo v mleku. Kanabinodi namreč v vodi niso topni, v mleku pa so prisotne maščobe, ki omogočajo , da se CBN izloči iz konoplje. Konopljinemu čaju lahko dodamo tudi kapljico konopljinega olja, da bo čaj bolj intenzivno učinkoval in bo prijetno kremastega okusa.
Konopljini listi so uporabni tudi kot hrana in vir dobrih hranil. Hrana in napitki iz konoplje, kot je konopljin čaj, so s svojimi lastnostmi in zdravo sestavo odlična izbira za vse, ki želijo okrepiti odpornost proti boleznim in izboljšati svoje počutje.
Klorofil v konopljinih listih ugodno vpliva na želodec in pomirja kislino. Številne znanstvene raziskave so pokazale določene pozitivne učinke, ki jih prinaša redno pitje čaja iz industrijske konoplje.
Priporočena zaužita količina za odraslo osebo je tri skodelice svežega čaja dnevno. V zmernih količinah je konopljin čaj primeren tudi za otroke, pri njih upoštevamo polovično količino. Konopljini listi imajo v čaju prijeten okus, ki je bolj ali manj nevtralen. Zato imajo naši konopljini čaji dodane druge čaje, ki dajo konoplji izrazit osvežilen okus sadnih in zeliščnih čajev, obenem pa imajo poleg konoplje dodane še druge zdravilne učinke. Konopljin čaj je primeren za poletno osvežitev ali pa kot vroč napitek pozimi, ki pomaga proti prehladu.