
Mistral
Naravni sadno zeliščni koktajl, ki ga osvežimo z limoninim sokom in okrasimo z rezino pomaranče.
Sestavine
- 2 dcl konopljinega hladnega čaja,
- 0,2 dcl sirupa grenadine,
- sveže stisnjen sok polovice limone,
- pest večjih kock ledu.
Dekoracija: led, rezina pomaranče.
Priprava
- V shaker nalijemo ohlajen konopljin čaj,
- dodamo sirup grenadine, sveže stisnjen sok polovice limone in kocke ledu,
- vse skupaj dobro premešamo,
- nalijemo v visok kozarec in
- okrasimo z rezino pomaranče.
Nasvet
Pomarančo narežemo na tanko rezino ali na krhlje. Z limono namažemo rob kozarca in ga namočimo v sladkor. Krhelj pomaranče zarežemo in in ga zataknemo za rob kozarca. Koktajl pijemo s slamico. Sirup grenadine lahko nadomestimo z malinovim ali brusničnim sirupom.
Mistral “Z”
Sestavine
- 2 dcl konopljinega hladnega čaja,
- 0,2 dcl sirupa grenadine,
- 0,3 dcl tonika
- 0,5 dcl gina,
- sveže stisnjen sok polovice limone,
- pest večjih kock ledu.
Dekoracija: led, rezina pomaranče.
Priprava
- V shaker nalijemo ohlajen konopljin čaj,
- dodamo sirup grenadine, sveže stisnjen sok polovice limone, tonik in kocke ledu,
- vse skupaj dobro premešamo,
- nalijemo v visok kozarec in
- okrasimo z rezino pomaranče.
Nasvet
Pomarančo narežemo na tanko rezino ali na krhlje. Z limono namažemo rob kozarca in ga namočimo v sladkor. Krhelj pomaranče zarežemo in in ga zataknemo za rob kozarca. Koktajl pijemo s slamico. Sirup grenadine lahko nadomestimo z malinovim ali brusničnim sirupom.
Mistral PIKNIK
Sestavine
- 3 l konopljinega hladnega čaja,
- 0,3 l sirupa grenadine,
- 0,45 l tonika,
- 0,25 l limoninega soka,
- 20 velikih kock ledu.
Dekoracija: led, rezine pomaranče.
Priprava
- V točilnik nalijemo ohlajen konopljin čaj,
- dodamo sirup grenadine, limonin sok, rezine pomaranče in kocke ledu,
- dodamo led,
- vse skupaj premešamo in zapremo s pokrovom.
Nasvet
Sirup grenadine lahko nadomestimo z malinovim ali brusničnim sirupom.